Deti a my - Claim
V kurze sú jablká
O jablkách sa už toho popísalo veľa. Ich benefIty pre zdravie a využItie pri varení a pečení pozná hádam každý. Ak máte jablone v záhrade, ste šťastný člo...
Redakcia FOOD
14. október 2021
McCafé: Spoznajte príbeh kvalitnej kávy
Prvý októbrový deň patrí káve. Je preto namieste osláviť ho napríklad šálkou chutného cappucina, ktoré je najobľúbenejším medzi kávovými produktami Slovákov. Také sú štatistiky z kaviarní McCafé na Slovensku. Okrem favorita v podobe cappucina sa nemale...
Redakcia FOOD
12. október 2021
„Zmeniť kuchynský odpad na substrát do kvetináča dokáže každý,“ hovorí Mirka Klimantová z Green Home
Každý Slovák vyprodukuje vyše sto kíl potravinového odpadu ročne. Nemusí vám však smrdieť doma a skončiť na skládke, pretože FoodCycler ho u vás v kuchyni zmení na substrát do kvetináča. Ochrana životného prostredia...
Redakcia FOOD
7. október 2021
Pripravení na jeseň? Privítajte ju ovseným chlebom a fermentovanou zeleninou!
Je tu najfarebnejšie ročné obdobie, plné bohatej úrody dobrôt na varenie a pečenie. Upečte si domáci ovsený chlieb a pripravte fermentovanú zeleninu podľa našich receptov! Do pečenia domáceho chleba sa už pustila nejed...
Redakcia FOOD
27. september 2021
Comeback ginu
„Je veľa rôznych druhov ginu, napríklad jahodový, červený, ružový a mangový. Výrobcovia ho tak môžu nazývať, ale je to len marketingový ťah. Tieto druhy ginu maJú ďaleko od origin...
Redakcia FOOD
24. september 2021
Mária Čírová a 10 NAJ z jej kuchyne
„Varenie zbožňujem a čím som staršia, tým si ho viac užvaam. Nebojím sa žiadnych výziev, dokonca sa mi podarilo konečne doladiť recept na pizza cesto, ktoré môžem piecť aj v...
Redakcia FOOD
22. september 2021
Stredomorská kuchyňa: Skvelé inšpirácie pre váš jedálniček
Stredomorská kuchyňa je svetová. Taká svetová, že je súčasťou Svetového dedičstva UNESCO. Najznámejšie dovolenkové destinácie ako Grécko, Talianko, Francúzsko, Chorvátsko, Španielsko či Maroko ju svojim turistom i domácim servírujú plnými priehrštia...
Redakcia FOOD
19. september 2021
Bylinkové oleje a maslá: Poradíme vám, ako si ich vyrobiť aj doma
Dopestovali ste bylinky v záhrade, na balkóne alebo okennom parapete a nestíhate ich hneď spotrebovať? Vyrobte si domáce bylinkové maslá a oleje. Maslá Bylinkové maslá sú skvelý spôsob, ako dodať šmrnc grilovanému a pečenému mäsu a...
Redakcia FOOD
17. september 2021
Ríbezle: Všestranné ovocie plné vitamínov
Ríbezliam sa v našich zemepisných končinách veľmi darí. Ich pestovanie je jednoduché a rodia veľa, takže ich pestovanie obľubujú aj menej skúsení záhradkári. V týchto dňoch ale nie je žiadny pro...
Redakcia FOOD
15. september 2021