Deti a my - Claim
Ako kupovať len kvalitné mäso? Prečítajte si praktické rady priamo od odborníčky
Mäso je súčasťou výživy človeka a jeho konzumáciu historicky definoval spôsob obživy našich predkov. Jeho nutričný význam je nepopierateľný, ale ako je to s každou potravin...
Redakcia FOOD
4. december 2020
Šípky - zázrak plný vitamínu C: Ako ich využiť v kuchyni?
Vitamínu C nie je nikdy dosť a príroda to zariadila tak, aby sme si ho mohli dopriať zo sezónnych a lokálnych zdrojov. Využite začiatok októbra na zber šípok, sú zásobárňou látok, ktoré p...
Redakcia FOOD
27. november 2020
Parmezán - kráľ syrov: Toto ste o ňom zrejme nevedeli
Tentokrát sa zatúlame do Talianska. Pochádza odtiaľ fantastický syr delikátnej a výraznej chuti s typickou bledo‐slamovou štruktúrou, ktorá sa odlupuje, keď sa syr zlomí. Parmezán sa v krajine temperamentných Talianov vyrába už najmenej deväť st...
Redakcia FOOD
21. november 2020
Polievka je základ, nevynechávajte ju
Kto varí pre deti, vie, že najlepšie je variť jednoducho a rýchlo. Netreba si komplikovať život množstvom surovín – odporúča Saša Štullerová Koreňová jedna zo zakladateliek žilinského festivalu piknik v meste. Polievka j...
Redakcia FOOD
14. november 2020
Gaštany: Skvelá jesenná pochúťka pre zdravie
Možno to bol Turčín Poničan a jeho tureckí kumpáni, ktorí v 17. storočí priniesli so sebou gaštany, dovtedy v uhorskej zemi plody nevídané a možno to boli už starí Rimania pred viac než dveti...
Redakcia FOOD
7. november 2020
Jablko nad zlato: (Ne) obyčajné ovocie plné zdraviu prospešných účinkov
Červené, žlté, zelené, sladké alebo kyselkavé, jablko je najbežnejšie ovocie, ktoré sa dá u nás dopestovať a kúpiť. Poďme sa mu pozrieť pod šupku. Jedno denne Chcete si posilniť imunitný systém, srdce a krvný obeh? Dajte si...
Redakcia FOOD
1. november 2020
Edomae Sushi: Exkluzívny kulinársky zážitok priamo v hlavnom meste
Naše hlavné mesto sa od leta tohto roka pýši reštauráciou s tradíciou Edomae Sushi. Láka nielen domácich hostí, ale aj široké spektrum gastroturistov z okolitých krajín. Keď sme do nej prichádzali, aniv najsmelš...
Redakcia FOOD
26. október 2020
Humorista Samo Trnka: Jedávam živelne a neplánovane!
Humorista Samo Trnka, ktorého poznáme aj ako vedátora Karola z televíznej relácie Dobré vedieť!, jedlo zbožňuje, v príprave vývarov je expert a keď sa objaví zoči-voči hladnému dieťaťu, neprepadá panike…alebo áno?...
Redakcia FOOD
24. október 2020
Zázračná macerácia: Overený spôsob, ako naplno využiť prírodnú silu byliniek
V lete sme nechýbali na žilinskom festivale jedla Piknik v meste, kde sme sa zoznámili s Mirkou Harantovou, ktorá sa venuje špeciálnemu spracovániu bylín – takzvanej macerácii. Ochutnali sme dobroty z jej rodinného podniku a ...
Redakcia FOOD
22. október 2020