Využite výhody jari vo svoj prospech a to najmä v kuchyni! Pripravte si zdravú krémovú polievku z bylinky žeruchy, mierne pikantnej rastlinky bohatej na vitamín C a železo. Dáte jej šancu?

Počet porcií: 3 
Príprava: 30 minút 

Ingrediencie:

  • 50 g masla
  • 1 cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 zemiaky
  • 850 ml zeleninového vývaru 
  • 3 zväzky žeruchy
  • 120 ml smotany
  • čierne korenie
  • soľ

Postup:

Vo veľkom hrnci rozohrejeme na miernom ohni maslo. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak a 2–3 minúty ich opekáme. Pridáme nakrájané zemiaky a opekáme ich asi 3 minúty. Prilejeme vývar, prikryjeme a uvaríme zemiaky domäkka (cca 15 minút). Potom pridáme nahrubo nakrájanú žeruchu, povaríme ju 2 minúty. Polievku rozmixujeme dohladka, pridáme smotanu, osolíme a okoreníme. Podávame s opečeným toastom. výborne chutí aj s praženými mandľami.