Placky sú ďalšia z vďačných a chutných večerí z kategórie bezodpadového varenia. Ak ste verní starej dobrej klasike, zemiakové placky si môžete pripraviť  podľa nášho receptu.

Počet porcií: 4 
Príprava: 25 minút 

Ingrediencie:

  • 500 g zemiakov
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 1 lyžica soli
  • 1⁄2 lyžice mletého čierneho korenia
  • 1⁄2 lyžice mletej rasce
  • 2 lyžice sušeného majoránu
  • 2 strúčiky cesnaku 
  • 1 vajce
  • 2 lyžice mlieka
  • 3  lyžice masla

Postup:

Ošúpané zemiaky nastrúhame na jemnom strúhadle. Osolíme a počkáme 5 až 10 minút, kým pustia šťavu. Zemiaky precedíme. Pridáme korenie, roztlačený cesnak, rascu, majorán a vajce. Zaprášime múkou a zmiešame. Prilejeme mlieko a premiešame. Zemiakové placky smažíme na rozpálenej panvici potretej rozpusteným maslom na stredne veľkom plameni.