Osviežujúca studená polievka ako stvorená na posledné teplé dni. To je chutné zelené gazpacho s hroznom, mandľami a kôprom. Vyskúšajte ho a uvidíte, že táto neobyklá kombinácia chutí si získa aj vás.

Počet porcií: 6 
Príprava: 15 minút 

Ingrediencie:

  • 1 kg hroznových bobúľ 
  • 1 šalátová uhorka
  • 2 póry
  • 90 ml smotany 
  • 1⁄2 šálky bieleho jogurtu 
  • 1⁄4 šálky opražených mandlí
  • 1⁄4 šálky ryžového octu 
  • 1⁄4 šálky cmaru
  • 2 lyžice olivového oleja 
  • 1⁄2 lyžičky soli
  • 1⁄2 lyžičky mletého korenia
  • 2 lyžice kôprovej vňate 

Postup:

Z bobúľ hrozna odstránime jadierka, uhorku šúpeme a nakrájame na malé kocky. Takisto nakrájame pór. Na panvici opražíme mandle. Pár bobúľ hrozna a pár mandlí odložíme bokom na dozdobenie polievky. Všetky ingrediencie vložíme do mixéra a rozmixujeme na hladkú hmotu. Servírujeme do vopred vychladených misiek. dekorujeme hroznom, mandľami, olivovým olejom.