Cestoviny nemusia byť len obyčajné. Skúste do svojej kuchyne priniesť kúsok medzinárodnej talianskej kuchyne vo forme famóznych cannelloni cestovín. Sú chutné, sýte a navyše aj veľmi zdravé. Dáte im šancu?

Počet porcií: 4 
Príprava: 1 h 40 min

Ingrediencie:

Kešu krém:

  • 1⁄2 šálky kešu orechov 
  • 1 šálka vriacej vody 
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 lyžičky sušeného droždia
  • 1⁄4 lyžičky soli
  • 6 plátkov lasagní zo šošovice
  • 2 šálky paradajkového pretlaku
  • 1⁄2 lyžičky mletej červenej papriky 

Plnka: 

  • 450 g zaváranej tekvice 
  • 1 lyžička sušeného droždia 
  • 1 lyžička sušenej cibule 
  • 1 lyžička sušeného cesnaku 
  • 1⁄2 lyžičky soli
  • 1/8 lyžičky mletého čierneho korenia 
  • strúhaný syr na posypanie 
  • oregano na dekorovanie 

Postup:

Kešu orechy namočíme do vriacej vody na 30 minút. Vyberieme, osušíme a polovicu vody si odložíme nabok. Orechy s cesnakom, droždím, so soľou a s odloženou vodou mixujeme v mixéri, kým sa nevytvorí hladký krém. odložíme nabok. Vo veľkom hrnci necháme zovrieť osolenú vodu a vložíme plátky lasagní. Varíme 10 minút a dávame pozor, aby sa nezlepili dokopy. Kým sa lasagne varia, pripravíme si plnku tak, že vo veľkej miske zmiešame spolu všetky ingrediencie na plnku a necháme odležať, až kým ju nebudeme používať. Keď budú lasagne uvarené, rozohrejeme rúru na 190 stupňov. Do zapekacej misy nalejeme na dno plnku a polovicu orechového krému. Lasagne potrieme plnkou a zrolujem ich do tvaru canneloni. Naukladáme vedľa seba a zalejeme zvyšnou plnkou a orechovým krémom. Vrch posypeme strúhaným syrom. zakryjeme alobalom a dáme do rúry piecť na 45 minút. Po zapečení podávame dekorované oreganom.