K letu grilovačky jednoducho patria! Ozvláštnite aj tú svoju o famózne recepty a doprajte si nezabudnuteľnú rodinnú grilovačku!

Počet porcií: 4 
Príprava: 1 hodina 

Ingrediencie:

  • 400 g bravčovej krkovičky 
  • 3 klobásky na grilovanie
  • 2 porcie čerstvého lososa
  • 2 cukety
  • 2 žlté papriky 
  • 2 červené papriky
  • 2 klásky kukurice
  • 1  cibuľa
  • 2  citróny
  • maslo
  • olivový olej
  • hlavička cesnaku
  • grilovacie korenie
  • vetvička rozmarínu
  • petržlenová vňať
  • čierne korenie
  • soľ 

Grilovaná kukurica

Kukuricu 20 minút povaríme. potrieme ju maslom, rozlačeným cesnakom, soľou a čiernym korením. Grilujeme 12–15 minút dozlatista. 

Grilované klobásy

Klobásy vyberieme ich z chladničky aspoň polhodinu pred grilovaním. Najprv ich grilujeme na miernom ohni a dokončíme na väčšom, aby boli zvrchu krásne chrumkavé. 

Grilované bravčové špízy

Bravčovú krkovičku (prípadne aj klobásu alebo slaninu), cukety a cibuľu nakrájame na rovnako veľké kúsky. Ochutíme grilovacím korením a pokvapkáme olivovým olejom. Jednotlivé kúsky striedavo napichujeme na grilovacie ihlice. Položíme na pomastený rošt a priebežne otáčame.  

Grilované zeleninové špízy

Cuketu a papriky umyjeme, nakrájame na väčšie kúsky a striedavo ponapichujeme na grilovacie ihlice. Potrieme ich marinádou pripravenou z roztlačených strúčikov cesnaku a nadrobno nasekaného rozmarínu a olivového oleja. Osolíme okoreníme. Položíme na rošt a pri grilovaní otáčame. 

Grilovaný losos

Umytého a osušeného lososa pokvapkáme šťavou
z 1/2 citróna, posypeme soľou a čiernym korením. Grilujeme 5 minút z každej strany. Pred podávaním ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou. 

Foto: Shutterstock