Využite blížiace sa leto a teplé dni a osviežte sa vynikajúcou a zdravou zmrzlinou. Hoci ide o neobyčajnú kombináciu surovín, v konečnom dôsledku chutí skutočne famózne. Vyskúšate si ju pripraviť aj doma?

Počet porcií: 6 
Príprava: 45 minút + mrazenie 

Ingrediencie:

  • 750 gramov rebarbory 
  • semienka z vanilkového struku
  • 100 gramov jahôd 
  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 400 g kondenzovaného sladkého mlieka 

Postup:

Rúru predhrejeme na 200 °C. Rebarboru umyjeme a aj so šupkou nakrájame na malé kúsky. Nasypeme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme 20 minút. Upečenú rebarboru necháme vychladnúť. Potom ju rozmixujeme ponorným mixérom dohladka. Do misy nalejeme kondenzované mlieko a smotanu, pridáme semienka z vanilkového struku a vyšľaháme dotuha. Do zmesi opatrne pridávame rozmixovanú rebarboru a dôkladne premiešame. Jahody zbavené stopiek rozmixujeme ponorným mixérom a pridáme do zmesi. Ešte pre zamrazením môžeme posypať mrveničkou.