Vôňa orechov a vanilky je hneď po škorici tou najpríznačnejšou vôňou Vianoc. Vanilkové rožky s orechmi sú preto jednoducho klasikou, na ktorú pri vianočnom pečení netreba zabudnúť.
Počet kusov: 40
Príprava: 30 minút
Ingrediencie:
- 300 g hladkej múky
- 250 g maslo
- 2 žĺtky
- 100 g práškového cukru
- 3 balíky vanilínového cukru
- 150 g vlašských orechov
Postup:
Zmäknuté maslo zmiešame s pomletými vlašskými orechmi, práškovým cukrom, žĺtkami a hladkou múkou. Vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do fólie a odložíme do chladničky aspoň na hodinu. prípadne na noc. Z cesta tvarujeme rožteky. plech vystelieme papierom na pečenie. jednotlivé kúsky ukladáme vedľa seba, nie však veľmi blízko, pretože rožky pri pečení ešte narastú. Pečieme pri teplote 180 °C asi 10 minút. Oo upečení necháme rožky vychladnúť a ešte teplé obaľujeme v zmesi práškového a vanilínového cukru.