Vôňa orechov a vanilky je hneď po škorici tou najpríznačnejšou vôňou Vianoc. Vanilkové rožky s orechmi sú preto jednoducho klasikou, na ktorú pri vianočnom pečení netreba zabudnúť.

Počet kusov: 40
Príprava: 30 minút 

Ingrediencie:

  • 300 g hladkej múky 
  • 250 g maslo
  • 2 žĺtky
  • 100 g práškového cukru 
  • 3 balíky vanilínového cukru 
  • 150 g vlašských orechov 

Postup:

Zmäknuté maslo zmiešame s pomletými vlašskými orechmi, práškovým cukrom, žĺtkami a hladkou múkou. Vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do fólie a odložíme do chladničky aspoň na hodinu. prípadne na noc. Z cesta tvarujeme rožteky. plech vystelieme papierom na pečenie. jednotlivé kúsky ukladáme vedľa seba, nie však veľmi blízko, pretože rožky pri pečení ešte narastú. Pečieme pri teplote 180 °C asi 10 minút. Oo upečení necháme rožky vychladnúť a ešte teplé obaľujeme v zmesi práškového a vanilínového cukru.