Sviatky sú aj o dobrom jedle. A keďže tie veľkonočné sa už pomaly blížia, prinášame skvelý tip na chutné a ľahké predjedlo, ktoré pripravíte jednoducho, rýchlo a zaiste si na ňom pochutia všetci.

Počet porcií: 8 
Príprava: 30 minút 

Ingrediencie:

  • 8 vajec
  • 1 avokádo
  • 50 g ricotty
  • 1 strúčik cesnaku
  • soľ
  • mleté čierne korenie 
  • pár kvapiek citrónovej šťavy
  • 8 lístkov špenátu 

Postup:

Vajíčka uvaríme natvrdo. Po vychladnutí ich olúpeme, pozdĺžne prerežeme na polovicu, opatrne vylúpneme žĺtky do misky a bielky uložíme na tácku. Tým, ktoré nedržia na tácke, odrežeme kúsok bruška. Do misky so žĺtkami pridáme ricottu a dužinu z avokáda. Pridáme cesnak, korenie citrónovú šťavu a soľ. Tyčovým mixérom vyšľaháme avokádovú penu. Naplníme do striekacieho vrecúška so špičkou a vajíčka naplníme. Vajíčka si ozdobíme lístkom špenátu.