Máte chuť na niečo chutné a zdravé? V tom prípade ste na správnom mieste. Špenátovo-vajíčková roláda patrí k chuťovkám, ktorá vás zasýti a doplní aj potrebné vitamíny. Dokonca je vhodná aj pre celiatikov.

Počet porcií: 12 plátkov 
Príprava: 30 minút + 6 hodín chladenie

Ingrediencie:

  • 125 g špenátu 
  • 4 vajcia
  • 4 plátky prosciutta 
  • 50 g eidamu
  • 200 g mäkkého syra 
  • 100 g parmezánu 
  • čierne korenie
  • soľ 

Postup:

Vajcia vyšľaháme do peny. Prepláchnutý špenát primiešame k vajíčkam. Syr nastrúhame
a pridáme ho k špenátovo­ ­vajíčkovej zmesi. Osolíme, okoreníme a zľahka premiešame. Plech vystelieme papierom na pečenie a posypeme nastrúhaným parmezánom. Na parmezán vylejeme vajíčkovo­-špenátovú zmes a pečieme 10 minút v predhriatej rúre na 200 °C. Plech vyberieme a necháme vychladnúť. Upečené vajíčka so špenátom prekryjeme potravinárskou fóliou, opatrne otočíme dole hlavou, odstránime papier a „omeletu“ potrieme plnkou z vyšľahaného mäkkého syra, do ktorej primiešame na kúsky nakrájané prosciutto. Opatrne zavinieme a zabalené v potravinárskej fólii necháme 6 hodín odpočívať v chladničke. Roládu nakrájame na plátky a podávame. 

Náš TIP: Na syrovú plnku môžete poukladať plátky údeného lososa alebo zeleninu.