Máte chuť na niečo chutné a zdravé? V tom prípade ste na správnom mieste. Špenátovo-vajíčková roláda patrí k chuťovkám, ktorá vás zasýti a doplní aj potrebné vitamíny. Dokonca je vhodná aj pre celiatikov.
Počet porcií: 12 plátkov
Príprava: 30 minút + 6 hodín chladenie
Ingrediencie:
- 125 g špenátu
- 4 vajcia
- 4 plátky prosciutta
- 50 g eidamu
- 200 g mäkkého syra
- 100 g parmezánu
- čierne korenie
- soľ
Postup:
Vajcia vyšľaháme do peny. Prepláchnutý špenát primiešame k vajíčkam. Syr nastrúhame a pridáme ho k špenátovo vajíčkovej zmesi. Osolíme, okoreníme a zľahka premiešame. Plech vystelieme papierom na pečenie a posypeme nastrúhaným parmezánom. Na parmezán vylejeme vajíčkovo-špenátovú zmes a pečieme 10 minút v predhriatej rúre na 200 °C. Plech vyberieme a necháme vychladnúť. Upečené vajíčka so špenátom prekryjeme potravinárskou fóliou, opatrne otočíme dole hlavou, odstránime papier a „omeletu“ potrieme plnkou z vyšľahaného mäkkého syra, do ktorej primiešame na kúsky nakrájané prosciutto. Opatrne zavinieme a zabalené v potravinárskej fólii necháme 6 hodín odpočívať v chladničke. Roládu nakrájame na plátky a podávame.
Náš TIP: Na syrovú plnku môžete poukladať plátky údeného lososa alebo zeleninu.