Koláč nemusí byť len sladký. Ak máte radi špenát, skúste si pripraviť jeho alternatívu v podobe špenátovo-parmezánového koláča, ktorý je jednoduchý na prípravu, ľahký na trávenie a zároveň dokonale zasýti.
Počet porcií: 4
Príprava: 50 minút
Ingrediencie:
- 25 ml olivového oleja
- 1 strúčik cesnaku
- 250 g špenátu
- 200 g lístkového cesta
- 15 g kukuričného škrobu
- 150 ml mlieka
- 1 vajce
- 70 g parmezánu
- soľ
- korenie
Postup:
Na panvici rozohrejeme olivový olej. Pridáme celý olúpaný cesnak a špenát. smažíme asi 5 minút, potom osolíme a okoreníme. Vyberieme cesnak a necháme vychladnúť. lístkové cesto vyvaľkáme na hrúbku 3 mm. cesto položíme do formy na koláče. v troche mlieka zamiešame kukuričný škrob. Pripravíme zmes z rošľahaného vajca, mllieka, kukuričného škrobu a strúhaného parmezánu. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Špenát rozprestrieme na lístkové cesto a zalejeme vajcovou zmesou. Pečieme pri 180 °c približne 30 minút.
Náš TIP: Koláč môžete zapiecť aj so sušenými rajčinami.