Koláč nemusí byť len sladký. Ak máte radi špenát, skúste si pripraviť jeho alternatívu v podobe špenátovo-parmezánového koláča, ktorý je jednoduchý na prípravu, ľahký na trávenie a zároveň dokonale zasýti.

Počet porcií: 4 
Príprava: 50 minút 

Ingrediencie:

  • 25 ml olivového oleja
  • 1 strúčik cesnaku
  • 250 g špenátu
  • 200 g lístkového cesta 
  • 15 g kukuričného škrobu 
  • 150 ml mlieka 
  • 1 vajce 
  • 70 g parmezánu
  • soľ
  • korenie 

Postup:

Na panvici rozohrejeme olivový olej. Pridáme celý olúpaný cesnak a špenát. smažíme asi 5 minút, potom osolíme a okoreníme. Vyberieme cesnak a necháme vychladnúť. lístkové cesto vyvaľkáme
na hrúbku 3 mm. cesto položíme do formy na koláče. v troche mlieka zamiešame kukuričný škrob. Pripravíme zmes z rošľahaného vajca, mllieka, kukuričného škrobu a strúhaného parmezánu. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Špenát rozprestrieme na lístkové cesto a zalejeme vajcovou zmesou. Pečieme pri 180 °c približne 30 minút. 

Náš TIP: Koláč môžete zapiecť aj so sušenými rajčinami.