Čo takto dáť si špenát?! Ten je vždy dobrou voľbou! Naservírujte si maximálne zelenú polievku z dvoma ingredienciami v hlavnej úlohe - zo špenátu a z hrášku. Vyskúšate?

Počet porcií: 3 
Príprava: 30 minút 

Ingrediencie:

  • 200 g čerstvého špenátu 
  • 200 g mrazeného hrášku 
  • 1 jarná cibuľka
  • 1 strúčik cesnaku 
  • pár lístkov rukoly 
  • 250 g zemiakov 
  • 600 ml zeleninového vývaru 
  • 1 lyžica olivového oleja 
  • čierne korenie
  • soľ
  • 2 lyžice kyslej smotany + na servírovanie 

Postup:

V hrnci rozohrejeme olivový olej a opečieme na ňom nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku a cesnak. Pridáme vývar a uvaríme v ňom na malé kúsky nakrájané zemiaky. Keď budú zemiaky mäkké, pridáme špenát, rukolu a 3⁄4 hrášku a povaríme 5 minút, potom pridáme smotanu, osolíme, okoreníme a polievku rozmixujeme pomocou ponorného mixéra dohladka. Podávame s odloženým hráškom, kopčekom smotany, lístkom rukoly a krajcom chleba. 

Náš TIP: Polievku môžete dochutiť aj jogurtom, kozím syrom alebo trochou bryndze.