Máte radi špagety? Ak áno, ste na správnom mieste. Skúste ich však pre zmenu pripraviť inak. Kombináciu s cesnakovo-paprikovým pestom si zaručene zamilujete.

Počet porcií: 4 
Príprava: 60 minút 

Ingrediencie:

  • 500 g špagiet
  • 50 g lúpaných mandlí 
  • 50 g parmezánu
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 4 lyžice olivového oleja

Pesto:

  • 2 červené papriky
  • 2 zelené papriky
  • 70 g parmezánu
  • 5 lyžíc olivového oleja 
  • 2 strúčiky cesnaku 
  • 1 hrsť vlašských orechov 
  • čierne korenie
  • soľ 

Postup:

Papriky omyjeme, rozložíme na plech vyložený papierom a pokvapkáme olivovým olejem a ugrilujeme ich v rúre. Keď sčernejú, vyberieme ich, preložíme do misy, zabalíme ju potravinárskou fóliou a desať minút počkáme. Potom s paprík olúpeme šupku, odstránime semienka. Vložíme ich do mixéra, pridáme ošúpaný cesnak, orechy, soľ, parmezán, korenie a zvyšok olivového oleja. Rozmixujeme. Takto pripravené pesto (cca 350 ml) vydrží v chladničke sedem dní. Postavíme hrniec s vodou na špagety. Na panvici rozohrejeme olej, pridáme cesnak nakrájaný na tenké plátky a opečieme ho dozlatista. Vmiešame mandle nakrájané nadrobno a opekáme dozlatista. uvaríme špagety. Scedíme ich a pridáme do panvice s cesnakom a mandľami, pridáme 4 lyžice paprikového pesta a premiešame. Podávame posypané syrom, mandľami a s čerstvými bylinkami.