Máte radi sendviče? Ak áno, ste na správnom mieste. Vďaka nášmu receptu si totiž takýto chutný a zároveň zdravý šošovicovo-cícerový sendvič môžete pripraviť aj doma. Vyskúšate?

Počet porcií: 4 
Príprava: 20 minút 

Ingrediencie:

  • 4 žemle
  • bylinky podľa chuti 
  • 1 uhorka
  • 1 biela reďkovka 
  • 1 avokádo

Placka:

  • 400 g uvarenej šošovice
  • 400 g uvareného cíceru
  • 3 lyžice olivového oleja 
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžička mletej rasce 
  • 1⁄4 lyžičky kajenského korenia
  • hrsť petržlenovej vňate 
  • 1 vajce
  • 100 g strúhanky
  • 100 g ementálu
  • 100 g feta syra
  • hladká múka
  • soľ
  • čierne korenie 

Postup: 

V panvici rozohrejeme trochu olivového oleja, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a orestujeme ju dosklovita. Pridáme pretlačený cesnak, rascu, kajenské korenie a opekáme pol minúty. Šošovicu a cícer rozmixujeme nahrubo. Pridáme cibuľovú zmes, petržlenovú vňať nasekanú nadrobno
a znovu premixujeme. Pridáme rozšľahané vajce, strúhanku, nastrúhaný ementál a nadrobený feta
syr. Osolíme, okoreníme a dôkladne pomiešame. Zo zmesi vytvoríme štyri placky. Poprášime ich múkou a opečieme na troche oleja z oboch strán. Žemle prepolíme, opečieme z vnútornej strany a potrieme roztlačeným avokádom. Na spodné časti rozdelíme nakrájanú uhorku a reďkovku, navrch dáme placky a na placky zasa bylinky a zeleninu.