Šošovica je veľmi vďačná a na vitamíny bohatá strukovina, ktorá nikdy nesklame. Vyskúšajte z nej preto pripraviť túto chutnú a krémovú polievku, ktorá je vhodná najmä do zimného obdobia, príjemne zasýti aj zahreje.

Počet porcií: 4 
Príprava: 30 minút 

Ingrediencie:

  • 1  šálka červenej šošovice 
  • 2  mrkvy
  • 1 rajčina 
  • 1 zemiak 
  • 1  strúčik cesnaku
  • 2  lyžičky olivového oleja
  • 1 lyžička sladkej mletej papriky
  • štipka mletej rasce 
  • 2 bobkové listy 
  • čierne korenie
  • soľ 

Postup:

Na troche oleja opražíme cesnak, pridáme nahrubo nastrúhanú mrkvu, trošku osolíme, posypeme rascou, mletou paprikou a orestujeme. Zalejeme trochou vody a varíme 5 minút. Pridáme ošúpaný zemiak, rajčinu, šošovicu a zalejeme vodou. Vyberieme bobkové listy a polievku rozmixujeme. Podávame s čerstvou petržlenovou vňaťou.