Na vianočné pečenie nikdy nie je priskoro! Začnite s ním tematicky už na svätého Mikuláša a pripravte spolu s deťmi takéto chutné a milé sobíky Santa Klausa.

Počet porcií: 3 plechy 
Príprava: 60 minút + 24 hodín odležanie 

Ingrediencie:

  • 250 g kukuričnej extra jemnej múky + 150 g ryžovej hladkej múky 
  • 150 g práškového cukru
  • 60 g masla
  • 2 vajcia
  • 100 g medu
  • 2 lyžičky perníkového korenia
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 1 lyžička sódy bikarbóny + cukrárske dekorácie
  • lentilky 

Postup: 

Oba druhy múky, cukor, sódu bikarbónu, perníkové korenie a škoricu premiešame v mise. Pridáme zmäknuté maslo, med a rozšľahané vajcia. Vypracujeme cesto. Zabalíme ho do potravinárskej fólie
a necháme ideálne cez noc  v chladničke. Na druhý deň cesto na pomúčenej doske vyvaľkáme a povykrajujeme medovníčky. Pečieme ich v predhriatej rúre na 180 °C asi 10 minút. Necháme vychladnúť a zdobíme cukrárskymi dekoráciami  a lentilkami.