Tiež je známy ako jednoduchšia a ľahšia alternatíva ku klasickému zemiakovému šalátu. Hlavný tromf? Neobsahuje majonézu, takže je prijateľný aj pre tých, ktorí si strážia váhu. Dostane šancu aj vo vašom vianočnom menu?
Časová náročnosť: 20 minút + odležanie
Ingrediencie (na 6 porcií):
- 1 kg zemiakov typu A
- 3 cibule
- 2 sterilizované uhorky
- mleté čierne korenie
- soľ
Zálievka:
- 8 lyžíc octu
- 4 lyžice kryštálového cukru
Zemiaky uvarte v šupke a nechajte vychladnúť. Cibuľu nakrájajte na krúžky, povarte asi 5 minút v 100 ml vody spolu s cukrom
a octom. Zemiaky očistite a nakrájajte na kolieska, pridajte uhorky na kocôčky a posoľte. Prilejte zálievku, do ktorej primiešajte ešte asi 300 ml vody, korenie a zľahka premiešajte. Nechajte cez noc odpočívať a servírujte k rybe.
Autor: Jana Illéšová