Tiež je známy ako jednoduchšia a ľahšia alternatíva ku klasickému zemiakovému šalátu. Hlavný tromf? Neobsahuje majonézu, takže je prijateľný aj pre tých, ktorí si strážia váhu. Dostane šancu aj vo vašom vianočnom menu?

Časová náročnosť: 20 minút + odležanie

Ingrediencie (na 6 porcií):

  • 1 kg zemiakov typu A
  • 3 cibule
  • 2 sterilizované uhorky
  • mleté čierne korenie
  • soľ

Zálievka:

  • 8 lyžíc octu
  • 4 lyžice kryštálového cukru

Zemiaky uvarte v šupke a nechajte vychladnúť. Cibuľu nakrájajte na krúžky, povarte asi 5 minút v 100 ml vody spolu s cukrom
a octom. Zemiaky očistite a nakrájajte na kolieska, pridajte uhorky na kocôčky a posoľte. Prilejte zálievku, do ktorej primiešajte ešte asi 300 ml vody, korenie a zľahka premiešajte. Nechajte cez noc odpočívať a servírujte k rybe.

 

Autor: Jana Illéšová