Sme si istí, že kurací vývar nesmie chýbať v ani vo vašom slávnostnom menu. A keďže Veľká noc sa už blíži, prinášame recept, vďaka ktorému pripravíte ten najlepší, chutný a hlavne domáci kurací vývar, ktorým nepohrne nik. 

Ingrediencie:

  • skelety a krídla zo 4 kurčiat 
  • 2 cibule
  • 4 mrkvy
  • 3 petržleny
  • pór
  • 1⁄2 zeleru
  • 8 gulôčok čierneho korenia
  • 5 gulôčok nového korenia 
  • 1⁄2 zväzku čerstvej petržlenovej vňate
  • 5 lyžíc suchého martini (prípadne sherry)

Postup:

Rúru predhrejeme na 200 °C a vložíme do nej kuracie skelety a krídla. Mäso pečieme 15 minút dozlatista. Opečené mäso bez vypečeného tuku vložíme do hrnca s objemom 10 litrov. Cibuľu prekrojíme na polovice, mrvu, petržlen, pór a zeler nakrájame na väčšie kúsky. Do hrnca pridáme všetku zeleninu, čierne aj nové korenie a petržlenovú vňať nasekanú na väčšie kúsky. Zalejeme studenou vodou a privedieme do varu. Nesolíme. Akonáhle začne vývar vrieť, stiahneme plameň a varíme štyri až šesť hodín. Priebežne naberačkou odstraňujeme penu a tuk. Po dovarení vývar scedíme a necháme vychladnúť. Po vychladnutí opäť odoberieme tuk. Teraz vývar necháme opäť zovrieť, osolíme ho, dochutíme trochou suchého martini a podávame s krátko povarenou zeleninou a bylinkami.