Granátové jablko je také dobré, že ho môžeme jesť priamo alebo jadierkami ozvláštnIť šaláty, palacinky, či pudingy. Hodí sa však aj na prípravu limonád, sirupov či džemov. My prinášame recept na skvelý sirup, ktorým si môžete ozvláštniť nápoje či pridať ho do varenia a pečenia.

Množstvo: 350 ml 
Príprava: 40 minút 

Ingrediencie:

  • 3 granátové jablká
  • 250 g kryštálového cukru 
  • 1⁄2 citróna 

Postup:

Z granátových jabĺk vydlabeme jadierka a rozmixujeme ich v mixéri. Rozmixovanú zmes precedíme cez sitko vystlané textíliou a zo zmesi, ktorá nám zostane na textílii vyžmýkame zvyšnú šťavu – odporúčame pracovať v gumených rukaviciach. Vzniknutú šťavu dáme do hrnca spolu s cukrom. Premiešame a za občasného miešania varíme na nízkej teplote, až kým nezhustne (cca 30 minút). Nakoniec primiešame citrónovú šťavu a necháme prevrieť. Hotový sirup nalejeme do sklenej fľaše a skladujeme v chladničke.