Aj s tekvicou môže byť zábava! Načerpajte inšpiráciu na kreatívnu pochúťku aj vďaka nášmu receptu. Sendvič s grilovanou tekvicou a chutným smotanovým syrom je ideálnou chuťovkou, ktorú si môžete dopriať kedykoľvek. 

Počet porcií: 4 
Príprava: 30 minút 

Ingrediencie:

  • 1 tekvica Hokkaido
  • 250 g smotanového syra 
  • petržlenová vňať
  • 8 krajcov viaczrnného chleba 
  • 2 lyžice olivového oleja 
  • čierne korenie
  • soľ 

Postup:

Tekvicu umyjeme, osušíme, očistíme od semienok a nakrájame na čo najtenšie mesiačiky. Každý kúsok pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a okoreníme. Grilujeme, kým nie je tekvica mäkká. Medzitým natrieme chleby syrom a posypeme nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou. Ugrilované tekvicové mesiačiky položíme na chleby a ozdobíme kúskom petržlenovej vňate.