Ryby sú zdravé. Obsahujú významné omega 3 a 6 mastné kyseliny a iné zdraviu prospešné látky. Výnimkou nie sú ani sardinky, ktoré si vďaka nášmi receptu môžete pripraviť trochu netradične. Zaručene nimi potešíte všetkých milovníkov rýb.

Počet porcií: 4 
Príprava: 25 minút 

Ingrediencie:

  • 8-10 väčších sardiniek bez hlavy 
  • 200 g cherry rajčín

  • 4 lyžičky cukru

  • 1⁄2 lyžičky celej rasce 
  • 1 plátok lístkového cesta 
  • 1 vaječný žĺtok
čerstvá
  • pažítka

  • 1 cibuľa 

Postup:

Rúru rozohrejeme na 210 stupňov. V mixéri rozmixujeme cherry rajčiny s rascou a cukrom. Na plech rozprestrieme lístkové cesto, okraje potrieme žĺtkom. Na cesto vylejeme rozmixované rajčiny a rovnomerne rozotrieme. Na vrch poukladáme sardinky, krúžky cibule a pokvapkáme olivovým olejom. Vložíme do rúry a pečieme 10-15 minút, kým tart nie je pekný zlatý. Nakrájame na kúsky a podávame teplé.