Malé, chutné a voňavé – to sú nové zemiaky, ktoré mnohí z nás milujú. Skombinujte ich s rybou a zeleninou a zdravý, farebný a zároveň sýty obed či večera je na stole.

Počet porcií: 2 
Príprava: 30 minút 

Ingrediencie:

  • 300 g nových zemiakov 
  • 12 veľkých reďkoviek 
  • 2 filety tresky
  • 50 g masla 
  • citrón
  • soľ
  • biele korenie
  • pár lístkov červenej repy 

Dresing:

  • 100 g dijonskej horčice 
  • 100 g hrubozrnnej horčice 
  • 2 lyžice medu
  • 2 lyžice oleja
  • čerstvý kôpor
  • soľ
  • čierne korenie 

Postup:

Filety očistíme a osušíme. Ostrým nožom z nich odrežeme kožu, osolíme, okoreníme a necháme odležať v chlade. Rúru predhrejeme na 180 °C. Zemiaky aj reďkovky umyjeme a nakrájame na polovice. Pekáč alebo zapekaciu misu vymažeme trochou masla a zvyšok rozdelíme na menšie kúsky. Vložímedoň zemiaky, reďkovky aj filety. Filety pokvapkáme šťavou z citróna a pridáme na zvyšné maslo. Zemiaky a reďkovky osolíme. Pečieme 15 minút. Medzitým pripravíme dresing. Dôkladne zmiešame oba druhy horčice, med, soľ a čierne korenie. Pridáme olej, zamiešame. Nakoniec pridáme nadrobno nasekaný kôpor (pár vetvičiek odložíme bokom). Servírujeme ozdobené lístkami červenej repy a vetvičkami kôpru, podávame s kôprovo‐medovým dresingom.