Broskyne sú v koláčoch, džemoch alebo zavárané klasika. Ale skúste ich grilovať! V šaláte ich sladkú chuť výborne doplní slaná parmská šunka a dochutiť ho môžete píniovými orieškami. 

Počet porcií: 4 
Príprava: 15 minút 

Ingrediencie:

  • 4 broskyne

  • 100 g mozzarelly 
  • 250 g rukoly
  • 50 g vlašských orechov 
  • extra panenský olivový olej 
  • ovocný ocot 
  • balzamiko 

Postup:

Broskyne prekrojíme na polovice a odstránime kôstky. Položíme ich prekrojenou stranou na gril a krátko grilujeme. Potom broskyne obrátime a ešte chvíľu grilujeme. Do tanierov rozdelíme rukolu, nadrobno nakrájaný syr, podrvené vlašské orechy, navrch položíme ugrilované broskyne. Pokvapkáme olivovým olejom a balzamikovým octom.