Hliva je jedlá huba, ktorá je výborná do polievok alebo omáčok. Využitie však nájde aj v klasickej talianskej kuchyni. Jej kombinácia s gréckym syrom a orieškami je skvelou alternatívou k tradičným cestovinovým omáčkam.
Počet porcií: 4
Príprava: 35 minút
Ingrediencie:
- 300 g hlivy ustricovej
- 3 strúčiky cesnaku
- 150 g zmesi orieškov
- 250 g syra halloumi
- 500 g špagiet
- 3 lyžice olivového oleja
- 200 ml kyslej smotany
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie
Postup:
Vo väčšom hrnci priveďte k varu osolenú vodu na špagety. Medzitým očistite a nakrájajte hlivu. Olúpte cesnak a podrvte ho nahrubo. Oriešky nasekajte. Syr nakrájajte na kocôčky. Do vriacej osolenej vody vložte špagety a varte ich podľa návodu na obale. Vo veľkej panvici na oleji opekajte hlivu a cesnak asi 5 minút. Pridajte oriešky a syr a krátko restujte. Uvarené cestoviny zlejte a preložte do panvice s hubami. Pridajte kyslú smotanu. Premiešajte, prehrejte a okoreňte.