Raňajky sú najdôležitejším jedlom dňa a preto je dôležité vyberať si na nich vhodné potraviny. Ak máte chuť na rýchly, ľahký a hlavne zdravý štart do dňa jednoznačne vyskúšajte túto jarnú kašu, podľa receptu Michaely Melichovej, autorky knihy "Varíme v súlade s prírodou alebo Keď jedlo lieči." 

Počet porcií: 2 
Príprava: 15 minút 

Ingrediencie:

  • 600 g rastlinného mlieka
  • 200 g krupice z mletého ciroku a teffu
  • 1 hruška
  • 1 lyžica kokosového oleja
  • 1⁄2 lyžičky škorice
  • hrsť vlašských orechov
  • 1⁄2 lyžičky karobu (nemusí byť) 
  • 1⁄2 lyžičky sójovej omáčky 

Postup:

Do vriaceho mlieka postupne za stáleho miešania vmiešavame krupicu, ktorú potom odstavíme, pridáme sójovú omáčku, zamiešame a vlejeme do tanierov. Na kokosovom oleji z oboch strán opečieme domäkka hrušku so štipkou soli a škoricou. Pridáme vlašské nalámané orechy. Dozdobíme nimi tanier kaše a podávame. 
 

Michaela Melichová

autorka kuchárskej knihy „Varíme v súlade s prírodou alebo keď jedlo lieči“

„V knihe nájdete 78 zdravých, nápaditých a hlavne chutných receptov, ale aj návod, ako a prečo začať jesť trocha inak a pri tom sa nevzdať svojich obľúbených jedál,“ vraví jej autorka. Zahŕňajú raňajky, polievky, obedy, večere, dezerty, party jedlá, klasické vianočné menu, nátierky, tradičné slovenské jedlá prerobené do vegánskej podoby s liečivou energiou prírody (žiadny biely cukor a biela múka, mlieko, vajcia, mäso, žiadne polotovary, len čisté prvopotraviny). kategóriu tradičných slovenských receptov tvorí sviečková, palacinky, guláš, pirohy s makom i pirohy s bryndzou, kapustou a oškvarkami a mnoho iných receptov, len trocha inak.