Jemný snehobiely dezert s jahodami, ktorý zbožňujú snáď všetci! Presne to sú nadýchané pusinky s jahodami, ktoré sú ideálnou pochúťkou na teplé letné dni.

Počet porcií: 8 
Príprava: 90 minút 

Ingrediencie:

  • 500 g jahôd
  • 5 bielkov
  • 300 g krupicového cukru 
  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 200 ml jogurtu gréckeho typu 
  • štipka soli 

Postup:

Rúru predhrejeme na 110 °C. Dva veľké plechy vyložíme papierom na pečenie. Vo veľkej žiaruvzdornej mise rozšľaháme bielky, cukor a štipku soli. Misu postavíme na kastról s vriacou vodou tak, aby sa dno nedotýkalo vody. Bielky s cukrom vyšľaháme. Potom zmes prenesieme do robota a vyšľaháme pri vysokých otáčkach veľmi pevný, lesklý sneh (zhruba 5 minút). Pomocou zdobiaceho vrecúška vytvoríme 8 rovnakých venčekov a rozdelíme ich na oba plechy. Sušíme 60 minút. V polovici sušenia plechy vymeníme. Po usušení necháme pusinky vychladnúť na plechu. Vyšľaháme šľahačku. Zapracujeme do nej grécky jogurt. Pusinky ozdobíme šľahačkovou zmesou, navrch naložíme nakrájané jahody.