Ponorte lyžicu do polievky, ktorá je nielen dobrá, ale tiež vás nabudí, prebudí, rozveselí a ozdraví i v čase, kedy je jar ešte v nedohľadne. Nielenže zahreje, ale dodá aj potrebnú energiu a podporí imunitu.
Počet porcií: 4
Príprava: 20 minút
Ingrediencie:
- 1 – 2 bataty
- 10 stonkových zelerov
- 2 šalotky
- 2 – 3 strúčiky cesnaku
- 300 g mrazeného hrášku
- 3 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
- soľ a čierne korenie
- 2 lyžice panenského olivového oleja
- čerstvá žerucha
Postup:
Bataty očistite a nakrájajte na kocôčky. Dajte do hrnca, zalejte 500 ml vody a varte do zmäknutia asi 10 minút. Na posledných 5 minút pridajte na kolieska nakrájaný stonkový zeler, šalotku a cesnak. Nakoniec krátko povarte i s hráškom, stačia len 3 minúty. Pridajte petržlen a všetko rozmixujte dohladka. Dochuťte soľou a korením a pokvapkajte olivovým olejom. Na tanieri ozdobte žeruchou.