Ponorte lyžicu do polievky, ktorá je nielen dobrá, ale tiež vás nabudí, prebudí, rozveselí a ozdraví i v čase, kedy je jar ešte v nedohľadne. Nielenže zahreje, ale dodá aj potrebnú energiu a podporí imunitu.

Počet porcií: 4
Príprava: 20 minút

Ingrediencie:

  • 1 – 2 bataty
  • 10 stonkových zelerov
  • 2 šalotky
  • 2 – 3 strúčiky cesnaku
  • 300 g mrazeného hrášku
  • 3 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
  • soľ a čierne korenie
  • 2 lyžice panenského olivového oleja
  • čerstvá žerucha

 

Postup:

Bataty očistite a nakrájajte na kocôčky. Dajte do hrnca, zalejte 500 ml vody a varte do zmäknutia asi 10 minút. Na posledných 5 minút pridajte na kolieska nakrájaný stonkový zeler, šalotku a cesnak. Nakoniec krátko povarte i s hráškom, stačia len 3 minúty. Pridajte petržlen a všetko rozmixujte dohladka. Dochuťte soľou a korením a pokvapkajte olivovým olejom. Na tanieri ozdobte žeruchou.