S tekvicou nuda nehrozí! Kráľovná jesenného obdobia si rozhodne zaslúži pozornosť v každej kuchyni. A ak aj vy patríte k milovníkom polievok, vyskúšajte tento recept šéfredaktorky, ktorý je mierne šmrncnutý exotikou. 
 
Počet porcií: 4-6 
Príprava: 60 minút 

Ingrediencie:

  • 1 tekvica Hokkaido
  • 500 ml zeleninového vývaru 
  • 250 ml kokosového mlieka
  • 2 cm zázvoru
  • 1 cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 1 jablko
  • 1 zemiak
  • mleté čierne korenie
  • 2 hrste tekvicových semienok
  • chilli paprička
  • soľ 

Postup:

Tekvicu umyjeme s kefkou. nešúpeme. vysušíme ju, prekrojíme, vnútro vyberieme a vložíme do pol litra vody a pol hodinku prevaríme. Vydlabanú tekvicu nakrájame na mesiačiky, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a dáme piecť do rúry pri 170 °c približne 30 minút. Medzitým do hrnca vložíme ošúpanú a nepokrájanú cibuľu, očistený zázvor, očistenú mrkvu nakrájanú na menšie kúsky, jablko očistené od šupky a jadierok  a ošúpaný zemiak. Zalejeme vývarom z tekvicového vnútra a zeleninovým vývarom. Na záver pridáme upečenú tekvicu a ochutíme soľou a korením. Varíme, kým nezmäknú všetky ingrediencie. Potom vyberieme cibuľu a zázvor a zvyšok polievky rozmixujeme spolu s kokosovým mliekom ponorným mixérom dohladka. Vrátime na oheň a prevaríme. Pri podávaní dochutíme chilli papričkou a servírujeme ozdobné slnečnicovými semienkami. 

Náš TIP: Ak čakáte hostí, môžete túto polievku servírovať v menších na polovicu prerezaných a predpečených tekviciach.