Ak patríte k milovníkom húb, máme pre vás skvelý recept. Pripravte si namiesto klasických polievok túto krémovú a farebnú polievku, ktorá si svojou lákavou farbou a neodolateľnou získa každého.

Počet porcií: 6 
Príprava: 45 minút 

Ingrediencie:

  • 250 g lesných kuriatok 
  • 2 l zeleninového vývaru 
  • 200 ml smotany na varenie 12 %
  • 1 lyžica hladkej múky 
  • 5 zemiakov
  • 1 cibuľa
  • 1 lyžička mletej rasce 
  • 1 lyžica sušeného majoránu 
  • 1 lyžička mletej červenej papriky 
  • 1 bobkový list 
  • 2 mrkvy
  • 1 petržlen 
  • pažítka 
  • bazalka 
  • rastlinný olej 

Postup:

Kuriatka umyjeme a nakrájame na polovice, zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky. Mrkvu a petržlen nakrájame na malé kúsky. V hrnci opečieme nadrobno nakrájanú cibuľku, pridáme múku a pripravíme zápražku. Nakrájané huby a zeleninu pridáme k zápražke a prilejeme vývar. Pridáme sušený majorán, mletú rascu, soľ, čierne korenie, bobkový list a červenú papriku. privedieme do varu, plameň zmiernime, prikryjeme pokrievkou a varíme na malom ohni 30 minút, kým zemiaky nebudú úplne mäkké. Na záver zjemníme smotanou. polievku podávajte posypanú nadrobno nakrájanou pažítkou a s lístkom bazalky.