Milujete palacinky? Už viac žiadne výčitky. Vsaďte na zdravšiu variantu z pohánkovej múky a vyhnite sa sladkej klasike. Namiesto toho ich pripravte na slano s vajíčkom a čerstvou zeleninou ako skvelú pochúťku pre celú rodinu.

Počet porcií: 2 
Príprava: 20 minút 

Ingrediencie:

  • 250 g pohánkovej múky 
  • 3 vajcia 
  • 400 ml vody 
  • 2 lyžice oleja 
  • 60 g anglickej slaniny 
  • 80 g parmezánu 
  • čerstvý špenát 
  • mleté čierne korenie 
  • soľ 

Postup:

Zmiešajme vodu a jedno vajce, pridáme štipku soli a metličkou vyšľaháme cesto, ktoré necháme odležať aspoň dve hodiny – ideálne cez noc. Rozpálime panvicu na strednú teplotu, vytrieme olejom a klasickým spôsobom usmažíme palacinky. Na plnku opečieme slaninu nakrájanú na tenké kúsky a usmažíme volské oká. Do stredu palacinky nastrúhame syr, poukladáme lístky čerstvého špenátu, posypeme chrumkavou slaninou a na ňu položíme volské oko. Kraje palacinky prehneme cez náplň tak, aby ostalo volské oko viditeľné. Na záver ešte jemne poprášime syrom.