V každej domácnosti sa recepty na tradičné sviatočné menu trochu líšia. Kapor je však klasikou, ktorá má na vianočnom stole svoje opodstatnenie. Skúste ho tento rok pripraviť na trochu netradičný spôsob a pripravte tzv. podkovičky z kapra. Uvidíte, že neodoláte.
Počet porcií: 4
Príprava: 25 minút
Ingrediencie:
- 4 podkovičky z kapra
- 2 lyžice rastlinného oleja
- 50 ml suchého bieleho vína
- 250 ml smotany na šľahanie
- soľ
- čierne korenie
Postup:
Podkovičky z kapra osolíme a okoreníme z obidvoch strán. Na rozohriatu panvicu pridáme olej, ochutené podkovičky a opekáme ich z každej strany približne 2 minúty. Potom ich podlejeme vínom a počkáme, kým sa z neho odparí alkohol. Pridáme smotanou a necháme prejsť varom. Podkovičky preložíme do zapekacej misy a prelejeme smotanovo‐vínovou omáčkou. Pečieme pri 200 °C približne 15 minút. Podávame so zemiakovým šalátom.