V každej domácnosti sa recepty na tradičné sviatočné menu trochu líšia. Kapor je však klasikou, ktorá má na vianočnom stole svoje opodstatnenie. Skúste ho tento rok pripraviť na trochu netradičný spôsob a pripravte tzv. podkovičky z kapra. Uvidíte, že neodoláte.

Počet porcií: 4 
Príprava: 25 minút 

Ingrediencie:

  • 4 podkovičky z kapra
  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • 50 ml suchého bieleho vína
  • 250 ml smotany na šľahanie 
  • soľ 
  • čierne korenie 

Postup:

Podkovičky z kapra osolíme a okoreníme z obidvoch strán. Na rozohriatu panvicu pridáme olej, ochutené podkovičky a opekáme ich z každej strany približne 2 minúty. Potom ich podlejeme vínom a počkáme, kým sa z neho odparí alkohol. Pridáme smotanou a necháme prejsť varom. Podkovičky preložíme do zapekacej misy a prelejeme smotanovo‐vínovou omáčkou. Pečieme pri 200 °C približne 15 minút. Podávame so zemiakovým šalátom.