Zelená fazuľka alebo fazuľkové struky sú bohatým zdrojom vitamínov A, C a K, kyseliny listovej a vlákniny. Z minerálov sa do zelenej fazuľky zmestil vápnik, železo, horčík, fosfor a draslík. Jej výživovej hodnote sa poteší každý, pretože obsahuje len 33 kalórií, vďaka čomu je ideálnou prílohou ku každému obedu, večeri alebo ako rýchla chuťovka.

Počet porcií: 2 
Príprava: 20 minút 

Postup:

  • 100 g strukov zelenej fazuľky 
  • lyžica oleja 
  • 2 sušené čili papričky 
  • lyžička sečuánskeho korenia 
  • lyžička kari korenia 
  • strúčik cesnaku 
  • 10 g zázvoru 
  • mladá cibuľka 
  • soľ 

Postup:

Fazuľky si nakrájame na 3-4 cm kúsky, potom si nadrobno nakrájame čili papričky, cesnak, zázvor a mladú cibuľku (len bielu časť). Do hrnca s vriacou vodou vložíme fazuľky a varíme 30 sekúnd, zlejeme a odložíme na bok. Vo woku rozpálime olej, zmiernime, vložíme fazuľky a miešame, kým nezačnú mäknúť. Odstavíme z ohňa a odložíme bokom. Do rozohriateho woku vložíme čili papričky, sečuánske korenie, kari korenie a pražíme do mäkka. Pridáme zázvor, cesnak, mladú cibuľku a miešame do zmäknutia. Primiešame fazuľku, dochutíme soľou a podávame.