Ryby sú výborným zdrojom živín, minerálov, vitamínov a omega-3 mastných kyselín. Práve preto by ste ich do jedálnička mali zaradiť raz do týždňa, na čo vám poslúži aj náš recept na chutného pečeného pstruha.

Počet porcií: 2 
Príprava: 30 minút 

Ingrediencie:

  • 2 pstruhy 
  • 2 citróny 
  • maslo 
  • olej 
  • 1 zväzok tymianu 
  • 1 zväzok kôpru 
  • čierne korenie 
  • soľ 

Postup:

Pstruhy umyjeme a osušíme. z oboch strán do nich urobíme pár zárezov. Osolíme a okoreníme ich zvnútra aj zvonka. Citróny nakrájame na tenké kolieska a navrstvíme ich do brušnej dutiny oboch rýb. Položíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie, na vrch rýb pridáme bylinky a plátky masla. Pečieme v dopredu vyhriatej rúre na 200 °C 15-20 minút.