Ak vás už omrzeli klasické recepty, je čas na zmenu. A to práve v podobe zdravého králičieho mäsa, ktorého príprava je omnoho jednoduchšia, ako sa zdá. Okrem iného, červené korenie ešte zvýrazní jeho chuť a dodá mu skvelú arómu.

Počet porcií: 6 
Príprava: 2,5 hodiny 

Ingrediencie:

  • 1,5 kg králik
  • 1⁄2 kg cibule
  • 1 hlavička cesnaku
  • 3 lyžice rastlinného oleja
  • 50 g anglickej slaniny 
  • 4  vetvičky rozmarínu
  • 5  gulôčok čierneho korenia
  • 5 gulôčok červeného korenia
  • 2 bobkové listy
  • 150 ml bieleho vína
  • 1 lyžica hladkej múky 
  • 500 ml mäsového vývaru 
  • čierne korenie
  • soľ 

Postup:

Králika naporciujeme, osolíme, okoreníme. Rúru rozohrejeme na 140 °C. Králika sprudka opečieme z oboch strán na panvici s rozohriatym olejom. Potom ho preložíme do pekáča. Tuk v panvici, ktorý sa nám uvoľnil po králikovi, použijeme na orestovanie rozpoleného cesnaku a na štvrtky nakrájanej cibule. Cesnak a cibuľu potom pridáme do pekáča spolu so slaninou nakrájanou na pásiky, celým čiernym a červeným korením a bobkovým listom. Podlejeme vínom, priklopíme a pozvoľna pečieme 3 hodiny domäkka. Podľa potreby podlievame vývarom. Po 2,5 hodine pečenia dáme dole pokrievku, zvýšime teplotu na 180 °C a dopečieme dozlata. Potom mäso, cibuľu a cesnak vyberieme a vyrestujeme vypečenú šťavu na tuk. Potom poprášime múkou, asi minútu miešame, zalejeme vývarom, premiešame a varíme 20 minút. Dosolíme a môžeme podávať s cherry rajčinami a varenými zemiakmi.