Teraz prinášame niečo pre pánov, ale aj pre všetkých milovníkom mäsa. Ak k nim patríte aj vy, rozhodne neodoláte pečeným bravčovým rebrám podľa nášho receptu. Tak čo, dáte im šancu?
Počet porcií: 4
Príprava: 3 hodiny + marinovanie
Ingrediencie:
- 2,5 kg (nasekaných) bravčových rebier
- 2 lyžice horčice
- 1 lyžica cukru
- mletá sladká paprika
- 3 strúčiky cesnaku
- olej
Postup:
Zmiešame horčicu, prelisovaný cesnak, cukor a mletú červenú papriku. Rebierka umyjeme a osušíme papierovou utierkou. Dôkladne ich natrieme najprv olejom, potom horčicovou marinádou a dáme ich (ideálne cez noc) odpočívať do chladničky. Dno pekáča potrieme olejom, vložíme namarinované rebierka a podlejeme trochou vody. Prikryjeme pokrievkou alebo alobalom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 150 °C. Pečieme 3 hodiny. Podávame poliate výpekom s pečivom alebo s pečeným zemiakmi.
Náš TIP: Rebierka môžeme namiesto vody podliať aj čiernym pivom.