Teraz prinášame niečo pre pánov, ale aj pre všetkých milovníkom mäsa. Ak k nim patríte aj vy, rozhodne neodoláte pečeným bravčovým rebrám podľa nášho receptu. Tak čo, dáte im šancu?

Počet porcií: 4
Príprava: 3 hodiny + marinovanie 

Ingrediencie:

  • 2,5 kg (nasekaných) bravčových rebier 
  • 2 lyžice horčice
  • 1 lyžica cukru
  • mletá sladká paprika 
  • 3 strúčiky cesnaku
  • olej 

Postup:

Zmiešame horčicu, prelisovaný cesnak, cukor a mletú červenú papriku. Rebierka umyjeme a osušíme papierovou utierkou. Dôkladne ich natrieme najprv olejom, potom horčicovou marinádou a dáme ich (ideálne cez noc) odpočívať do chladničky. Dno pekáča potrieme olejom, vložíme namarinované rebierka a podlejeme trochou vody. Prikryjeme pokrievkou alebo alobalom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 150 °C. Pečieme 3 hodiny. Podávame poliate výpekom s pečivom alebo s pečeným zemiakmi. 

Náš TIP: Rebierka môžeme namiesto vody podliať aj čiernym pivom.