Zapečené papriky na mexický spôsob. Aj takto by sa dal definovať tento famózny recept plný samých zdravých a chutných ingrediencií. Pripravte si mierne pikantnú formu obeda alebo večere vo forme paprík plnených hovädzím mäsom a uvidíte, že neoľutujete!

Počet porcií: 4 
Príprava: 120 minút 

Ingrediencie:

  • 4 papriky
  • 500 g mletého hovädzieho mäsa 
  • 1  cibuľa
  • 2  strúčiky cesnaku
  • 1 konzerva fazule
  • 1 konzerva kukurice
  • 1 konzerva paradajkového pretlaku
  • 1 konzerva lúpaných paradajok 
  • 800 ml vody
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • chilli
  • mletá sladká paprika
  • olivový olej
  • 30 g horkej čokolády 

Postup:

Cibuľu a cesnak nakrájame najemno a opečieme na troške olivového oleja. pridáme mleté mäso a koreniny – soľ, čili korenie, sladkú papriku a čierne korenie. opekáme, kým mäso nezhnedne. Pridáme pretlak, konzervu paradajok a 400 ml vody. Varíme na miernom plameni približne 1,5-2 hodiny, sem-tam podlejeme vodou a premiešame. Do hotového chilli ešte primiešame tmavú čokoládu. medzitým odrežeme paprikám vrch, ktorý si odložíme ako pokrievku. Umyjeme ich, zbavíme semienok a vysušíme. Naložíme do nich hotové chilli con carne a dáme na pár minút zapiecť do vopred vyhriatej rúry.