Omrzeli vás klasické dezerty, ale zároveň vás prenasleduje chuť na niečo sladké? V oboch prípadoch pre vás máme riešenie. Skúste túto zdravú bezlepkovú maškrtu, ktorú pripravíte rýchlo a vďaka medu zaženiete aj chuť na sladké.   

Počet porcií: 4 
Príprava: 40 minút 

Ingrediencie:

  • 2 veľké hrušky 
  • 1 PL medu 
  • 100 g hrozienok 
  • 100 g mandlí 
  • 100 g vlašských alebo lieskových orieškov (poprípade akékoľvek iné oriešky podľa chuti) 
  • škorica 
  • štipka soli 

Postup:

Hrušky ošúpeme, rozkrojíme na polovice a opatrne vyberieme jadrovník. Hrozienka namočíme do horúcej vody a necháme chvíľu stáť. Zatiaľ si nakrájame mandle a iné oriešky a tie potom zmiešame s hrozienkami. Pridáme k nim med, štipku soli a škoricu. Medovou zmesou naplníme hrušky. Môžeme ich pokvapkať mandľovým likérom. Na plech rozprestrieme namočený papier na pečenie a hrušky pečieme pri teplote 180 °C asi 35 minút. Ozdobiť ich môžeme lístkami mäty a vlašskými orechmi.