Tento dezert je inšpirovaný lyžiarskou sezónou, vychutnať si ho však môžete aj v pohodlí domova. Ak sa ale chystáte vyraziť do hôr, vedzte, že stojí za to "zabaliť" ho do téglika a vziať so sebou. Uvidíte, že bude chutiť ešte lepšie ako vnútri.

Počet porcií: 4
Príprava: 55 minút

Ingrediencie:

  • 2 jablká 
  • 2 lyžice trstinového cukru
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 1 badián
  • 50 g masla
  • 8 maslových sušienok
  • 1⁄2 karamelového pudingu v prášku
  • 250 ml plnotučného mlieka
  • 1⁄2 lyžice krupicového cukru, 
  • 4 kopčeky malinového sorbetu alebo zmrzliny 

Postup:

Jablká oškriabte, zbavte jadrovníkov a nakrájajte na kúsky. Premiešajte s trstinovým cukrom a citrónovou šťavou, pridajte hviezdičku badiánu a nechajte asi 10 minút odležať. Rúru zapnite na 200 °C. Jablká preložte na plech, poklaďte pár šupinkami masla a dajte zapiecť. Po 10 minútach posypte nadrvenými sušienkami a pečte ešte ďalších 20 minút. Medzitým si podľa návodu na obale uvarte karamelový puding. Ten nalejte na dno pohárikov a nechajte vychladnúť. Naň dajte kopček malinového sorbetu a upečené jablká. Ihneď podávajte. 

 

Foto: Shutterstock