Aj hodové slávnosti, jarmoky a vinobrania tento rok dostali viac‐menej stopku. To však neznamená, že si doma nemôžete vytvoriť poriadnu hostinu a podávať pečenú kačicu. Vyskúšate?

Počet porcií: 5–6 
Príprava: 90 minút 

Ingrediencie:

  • 1 kačica 
  • soľ 
  • rasca 
  • majorán 
  • masť 

Postup:

Kačicu opláchneme pod tečúcou vodou, necháme odkvapkať a vysušíme. Celú brušnú dutinu vymastíme. Keď je kačica mastná, stačí ju podliať horúcou vodou, ak je chudá, na masti nešetríme. Osolíme, posypeme rascou a majoránom a podlejeme. Vymastíme pekáč, dáme doň kačicu, podlejeme ju 150 ml teplej vody, prikryjeme a za občasného podlievania pečieme asi hodinu. Potom odkryjeme a dopekáme ďalších 30 minút. podávame s pečenými zemiakmi alebo knedľou a dusenou kapustou. 

Náš TIP: Kožka bude chrumkavá, keď už kačicu ku koncu pečenia nepodlievame vodou, aby sa netvorili pary a nezvlhčovali ju. Odporúčame otvoriť rúru na 2–3 mm a kačicu dopiecť tak.