Vyskúšajte jednoduchú nátierku z údeného lososa, ktorá je priam stvorená na to, aby ste ňou pohostili vašu najbližšiu návštevu, alebo si pripravte zdravé raňajky len tak pre radosť.
Počet porcií: 4
Príprava: 25 minút + odležanie
Ingrediencie:
- 200 g údeného lososa
- 250 g smotanovej nátierky
- 2 lyžice majonézy
- 1 citrón v bio kvalite
- soľ
- čierne korenie
- kôprová vňať
- tmavý toastový chlieb
Postup:
1. Nastrúhame kôru z umytého citróna pomocou drobného strúhadla.
2. Polovicu citróna odšťavíme a druhú si odložíme na prípadné dochutenie.
3. Kôprovú vňať nasekáme nadrobno. Údeného lososa nakrájame na malé kúsky.
4. Do sklenej misky vložíme smotanovú nátierku. Pridáme kôru a šťavu z citróna.
5. Pridáme dve lyžice majonézy a zmiešame.
6. Pridáme nakrájaného lososa a nasekaný kôpor a vymixujeme do hladka. Necháme aspoň 30 minút odstáť v chlade.
7. Lososové paté natrieme na kolieska chleba, ktoré sme vyrezali pomocou pohára.
8. Osolíme a okoreníme.
9. Podávame ihneď ozdobené vetvičkou kôpru.