Vyskúšajte jednoduchú nátierku z údeného lososa, ktorá je priam stvorená na to, aby
ste ňou pohostili vašu najbližšiu návštevu, alebo si pripravte zdravé raňajky len tak pre radosť. 

Počet porcií: 4 
Príprava: 25 minút + odležanie 

Ingrediencie:

  • 200 g údeného lososa 
  • 250 g smotanovej nátierky
  • 2 lyžice majonézy
  • 1 citrón v bio kvalite 
  • soľ
  • čierne korenie 
  • kôprová vňať
  • tmavý toastový chlieb 

Postup:

1. Nastrúhame kôru z umytého citróna pomocou drobného strúhadla.

2. Polovicu citróna odšťavíme a druhú si odložíme na prípadné dochutenie. 

3. Kôprovú vňať nasekáme nadrobno. Údeného lososa nakrájame na malé kúsky. 

4. Do sklenej misky vložíme smotanovú nátierku. Pridáme kôru a šťavu z citróna. 

5. Pridáme dve lyžice majonézy a zmiešame. 

6. Pridáme nakrájaného lososa a nasekaný kôpor a vymixujeme do hladka. Necháme aspoň 30 minút odstáť v chlade. 

7. Lososové paté natrieme na kolieska chleba, ktoré sme vyrezali pomocou pohára. 

8. Osolíme a okoreníme. 

9. Podávame ihneď ozdobené vetvičkou kôpru.