Panzanella je taliansky šalát pochádzajúci z Toskánska, ktorý je obľúbený najmä v lete. Ide o kombináciu rôznych druhov zeleniny a je podávaný so zálievkou. Dáte mu šancu? 

Počet porcií: 4 
Príprava: 20 minút 

Ingrediencie:

  • 1⁄2 ciabatty alebo bieleho chleba 
  • 200 g mozzarellových guličiek 
  • 6 lyžíc extra panenského olivového oleja 
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1⁄2 lyžičky sušeného oregana
  • 2 lyžice balzamika
  • 1 lyžica kapár bez nálevu
  • 6 rajčín
  • 1 červená cibuľa
  • lístky bazalky
  • soľ
  • čierne korenie 

Postup:

Ciabattu vodorovne rozpolíme, potrieme 1 lyžicou olivového oleja a opečieme v rozohriatej rúre na funkcii gril alebo na panvici. opečené plochy potrieme cesnakom a ciabattu natrháme na kúsky. do misky dáme zvyšný olej. oregano, roztlačený strúčik cesnaku a ocot balzamiko. osolíme, okoreníme. vo veľkej šalátovej mise zmiešame opečenú ciabattu, kapary, nahrubo nakrájané rajčiny, cibuľu nakrájanú na kolieska, mozzarellové guličky, bazalkové lístky a zalejeme pripravenou zálievkou.