Panna cotta je sladký a svieži taliansky dezert, ktorý je obľúbený už aj u nás. Ak patríte k jej milovníkom aj vy, vyskúšajte ju ozvláštniť marhuľami a vychutnajte si jej lahodnú chuť.

Počet porcií: 4 
Príprava 15 minút + 2 hodiny chladenie 

Ingrediencie:

  • 250 ml šľahačkovej smotany 
  • 3 plátky želatíny
  • 80 g cukru
  • 1 vanilkový cukor 
  • 10 zrelých marhúľ 
  • 1 citrón
  • strek rumu
  • mäta 

Postup:

Do trošky studenej vody dáme želatínu. Za stáleho miešania necháme v kastróliku zovrieť cukor, šľahačkovú smotanu a citrónovú kôru, chvíľku povaríme, odstavíme a vmiešame napučanú želatínu. Marhule nakrájame na malé kúsky a chvíľu povaríme s lyžicou cukru a trochou rumu. Jednu si dáme bokom na dozdobenie. Servírujeme v pohárikoch tak, že navrstvíme marhuľovú zmes, panna cottu a znova zmes. Podávame vychladené ozdobené mätou.