Pad Thai je tradičké ázijské jedlo, ktoré má svoje korene v Thajsku. Je to v podstate praženica z ryžových rezancov, ktoré sú v našom recepte obohatené aj o chutnú a zdravú jarnú cibuľku. Dáte šancu tejto kombinácii?

Počet porcií: 2 
Príprava: 20 minút 

Ingrediencie:

Omáčka:

  • 35 gramov kokosového cukru 
  • 3  lyžičky vody
  • 4  lyžičky tamarindovej pasty
  • 2 lyžičky rybacej omáčky

Pad Thai:

  • 150 g ryžových rezancov 
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1⁄2 šalotky
  • sušené čili
  • 3 lyžičky oleja 
  • 10 stredne veľkých kreviet 
  • 2 vajcia
  • 150 g bambusových klíčkov
  • 10 nakrájaných stoniek jarnej cibuľky 
  • + na servírovanie pražené arašidy 
  • + na servírovanie limetka 

Postup:

Cukor dáme do hrnca, roztopíme a za stáleho miešania necháme skaramelizovať. Pridáme vodu, rybiu a tamarindovú pastu. Karamel stvrdne. omáčku miešame, kým sa nerozpustí. odstavíme z ohňa. Ryžové rezance povaríme 1-2 minúty a schladíme ich v studenej vode. Rozpálime wok, do ktorého pridáme olej, a osmažíme vyčistené krevety. Krevety dáme bokom a do toho istého woku dáme šalotku, cesnak, opečieme doružova a pridáme rezance spolu s omáčkou. Varíme, kým omáčka nevsiakne a rezance nie sú mäkké. Ak treba, pridáme troška vody. Hotové rezance si dáme nabok, do woku kvapneme troška oleja a rozklepneme vajcia. Na ne položíme rezance a necháme 30 sekúnd odpočívať, potom poriadne premiešame. Nakoniec pridáme bambusové klíčky, nakrájané stonky jarnej cibuľky a polovicu arašidov. Pridáme krevety a servírujeme s limetkou, arašidmi, čili a jarnou cibuľkou.