Že pečenie bez zvyškov je nemožné? Hovorí sa mu zero waste a pritom je to niečo, čo už dávno objavili naše babičky a prababičky. A toto je jeden z receptov, ktorý vás presvedčí, že piecť bez zvyškov sa naozaj dá.

Počet porcií: 4 
Príprava: 25 minút 

Ingrediencie:

  • zvyšok vianočky (prípadne muffinov alebo iného koláča) 
  • mascarpone 
  • smotana na šľahanie 
  • 2 vanilkové cukry 
  • čučoriedkový, alebo iný kompót 
  • čerstvé čučoriedky, alebo iné ovocie 

Postup:

Vianočku, či iné zvyšky deti rozdrobia do misy, mascarpone vymiešame s vanilkovým cukrom a pridáme k rozdrveným zvyškom. Vzniknutú zmes premiešame a rozdelíme do pohárov. Druhá vrstva bude čučoriedkový, alebo iný ľubovoľný kompót. My sme na ďalšiu vrstvu použili zbytok roztopenej čokolády, následne pridáme vyšľahanú šľahačku, ktorú ozdobíme čerstvou čučoriedkou, ale môžeme akýmkoľvek ovocím alebo lístkom čerstvej mäty.