Brownies je vlastne rozpustená a znovu upečená čokoláda. Tenučká chrumkavá vrstva na povrchu skrýva temné, hutné a hneď po upečení aj mierne tekuté jadro. Upiecť (a v okamihu i zjesť) ho zvládne doslova každý! Dáte šancu orieškovému variantu podľa nášho receptu?

Veľkosť porcie: forma 20 x 20 cm 
Príprava: 50 minút 

Ingrediencie:

  • 110 g masla
  • 220 g krupicového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 120 ml jablčného džúsu
  • 120 ml polotučného mlieka
  • 2 vajcia
  • 220 g celozrnnej múky
  • štipka soli
  • 2 vrchovaté lyžice kakaa
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 150 g horkej čokolády
  • 1⁄2 hrnčeka nasekaných orechov 

Postup:

Rúru zapnite na 180 °C. Maslo vyšľahajte s oboma cukrami a postupne doň zašľahajte i jablčný džús. Pridajte mlieko a postupne vajcia. Múku preosejte so soľou, kakaom a práškom do pečiva a vzniknutú zmes pomaly zašľahajte do tekutej časti cesta a vmiešajte rozpustenú čokoládu. Keď cesto drží pokope, vmiešajte doň nasekané orechy. Nalejte do formy vyloženej papierom na pečenie a pečte približne 30 minút. Nechajte vychladnúť a pred podávaním poprášte kakaom.