Bábovka je jednoducho klasika, ktorú zbožňujú malí aj veľkí. Skúste si však pre zmenu tentokrát pripraviť jej vylepšenú verziu z dvojfarebného cesta. Skvelo sa hodí ku kávičke, čaju či len tak na poobedňajšie maškrtenie. 

Počet porcií: 12 
Príprava: 60 minút 

Ingrediencie:

  • 5 vajec
  • 200 g práškového cukru 
  • 2 lyžice vody
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 300 g polohrubej múky 
  • 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva 
  • 150 ml oleja
  • 2 lyžice kakaa 

Postup:

Rúru predhrejeme na 190 °C. Oddelíme bielky od žĺtkov. žĺtky vyšľaháme s cukrom, vodou a vanilkovým cukrom do peny. Pridáme múku s kypriacim práškom a kakaom a olej a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najnižšom stupni dohladka. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Sneh zľahka vmiešame do cesta. cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na bábovku (priemer 23 cm). Vložíme do predhriatej rúry a pečieme 40 minút. Po upečení necháme bábovku odstáť vo forme. Po 15 minútach ju vyklopíme a necháme vychladnúť. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.