Skúšali ste už niekedy pripraviť domácu pizzu? Ak nie, jednoznačne by ste mali. Príprava vôbec nie je zložitá a zvládne ju aj začiatočník. Chutné mini pizze sú nielen skvelým ozvláštením jedálnička, ale aj zábavnou chuťovkou, ktorú ocenia malí aj veľkí.

Počet kusov: 8 kusov s Ø 12cm 
Príprava: 30 minút

Ingrediencie:

  • 2 balenia cesta na pizzu
  • 150 ml paradajkového pretlaku
  • 1 strúčik cesnaku
  • 8 cherry paradajok
  • 1 balenie mozzarelly 
  • 150 g sušenej šunky 
  • 200 g špenátových listov
  • 2 lyžice olivového oleja 
  • soľ
  • čierne korenie

Postup:

Cestá rozdeľte každé na 4 diely a tie potom rozvaľkajte na placky. Rozložte ich na plech vyložený papierom na pečenie. V miske premiešajte paradajkový pretlak s prelisovaným cesnakom, soľou, korením a zmesou potrite cesto. Paradajky a mozzarellu nakrájajte na plátky a rozložte na cesto. Pečte v rúre predhriatej na 200 °C asi 10 minút. Hotové pizze obložte kúskami sušenej šunky a lístkami mladého špenátu. Povrch pokvapkajte olejom a hneď podávajte.

Náš tip: O špenáte sa sa dlho tvrdilo, že je bohatý na železo. I keď tento mýtus padol, napriek tomu si špenát zachoval svoje pevné miesto v kuchyni. A to ako jeho čerstvé svieže lístky, na ktorých si pochutnáte v šalátových zmesiach, tak tepelne (krátko) upravený ako príloha, ako náplň slaných koláčov či lasagní.