Minestrone je veľmi chutná, hustá talianska polievka plná zeleniny. Pripravte si ju s cestovinami a doprajte si poriadnu porciu vitamínov!

Počet porcií: 4–6 
Príprava: 45 minút 

Ingrediencie:

  • 150 g cestovín mezze maniche 
  • 2 lyžice olivového oleja 
  • 1  červená cibuľa
  • 2  stopky zeleru 
  • 2 strúčiky cesnaku 
  • 1  mrkva
  • 2  zemiaky 
  • 2 cukiny
  • 1⁄4 kapusty
  • 400 g konzerva paradajok
  • 2 lyžice paradajkového pyré
  • 400 g červenej alebo bielej fazule 
  • 1,25 l mäsového vývaru petržlenovej vňate
  • 50 g parmezánu
  • soľ 
  • čierne korenie 

Postup:

Vo veľkom hrnci rozohrejeme olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, nadrobno nakrájaný zeler a nadrobno nakrájaný cesnak a pražíme domäkka asi 5 minút. pridáme nakrájanú mrkvu a zemiaky a pražíme, kým nezačnú meniť farbu, asi 3 minúty. pridáme paradajky, paradajkové pyré, fazuľu a premiešame. zalejeme vývarom a necháme zovrieť. pridáme cestoviny, cukinu nakrájanú na kocky, kapustu nasekanú nahrubo, oheň zmiernime na slabý a varíme, kým cestoviny a zelenina nezmäknú (15–20 minút). primiešame petržlenovú vňať nasekanú najemno a ochutíme soľou a korením. pred podávaním posypeme nastrúhaným parmezánom.