Čo by ste povedali na to, ak by ste polievku pripravili z osviežujúceho melóna? Studená polievka gazpacho je najmä v lete ideálnym spestrením horúcich dní. Vyskúšajte, neoľutujete.

Počet porcií: 4 
Príprava: 10 minút + chladenie 

Ingrediencie:

  • 2 veľké rajčiny
  • 1 malý cukrový melón 
  • 1⁄2 šalátovej uhorky
  • 1 červená cibuľa
  • 1 lyžica krupicového cukru
  • 5 lyžíc extra panenského olivového oleja 
  • 3 lyžice sherry octu
  • soľ
  • čierne korenie
  • lístky mäty na ozdobu 

Postup:

Cibuľu, uhorku, melón a rajčiny nakrájame na malé kocôčky a vložíme do veľkej misy. Pridáme cukor, olej, ocot. osolíme, okoreníme, prelejeme litrom vody a opatrne premiešame. Dáme chladiť najmenej na tri hodiny do chladničky. Tesne pred podávaním ozdobíme lístkom mäty a môžeme dochuť šťavou z limetky. 

Náš TIP: Tradičné gazpacho sa pripravuje z paradajok, zelených a červených paprík, uhoriek, červenej cibule, cesnaku, olivového oleja, vínneho octu, soli, korenia a čerstvých byliniek. Ingrediencie sa rozmixujú a podľa potreby zahustia bielym pečivom. Prepasíruje sa cez sito a servíruje dôkladne vychladené.