Mäsové guľôčky v rajčinovej omáčke sú jednoducho klasika, ktorú zbožňuje hádam každý. Pripravte ich podľa nášho receptu a vychutnajte si tú úžasnú kombináciu chutí. 

Počer porcií: 4 
Príprava: 60 minút 

Ingrediencie:

  • 500 g mletého hovädzieho mäsa 
  • 400 g krájaných rajčín z konzervy 
  • 500 ml mäsového vývaru
  • 250 g ricotty
  • 60 g parmezánu
  • 100 g strúhanky 
  • 1 vajce
  • 60 ml olivového oleja
  • 2 cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 hrste lístkov oregana
  • 2 lyžice petržlenovej vňate
  • soľ
  • čierne korenie 

Postup:

Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno. Polovicu rozohrejeme na troche oleja spolu s polovicou oregana. Zahrievame asi 10 minút, kým cibuľa nezmäkne, potom pridáme polovicu vývaru, rajčiny, pol lyžičky soli, čierne korenie a za občasného varenia varíme 15 minút. Medzitým pripravíme mäsové guličky. Zvyšnú cibuľu, cesnak a oregano dáme do veľkej misy s mletým hovädzím mäsom, so strúhankou, s riccotou, parmezánom, vajcom, petržlenovou vňaťou, 1/3 lyžičky soli a trochou čierneho korenia. Zamiešame rukami. Z mäsovej zmesi tvarujeme guľky. Vo veľkej panvici rozohrejeme olej, pridáme mäsové guľky a opekáme ich asi 8 minút z každej strany. Opečené guličky opatrne ponoríme do hotovej omáčky, prilejeme vývar tak, aby boli guličky zakryté a pod pokrievkou varíme ďalších 30 minút. Pod pokrievkou necháme pokrm ešte 10 minút odpočívať. Potom pridáme zvyšné oregano a podávame.